Wel of geen kinderen

En dan is er opeens die dag waarop je onthutst constateert dat iedereen om je heen een kinderzitjei in z’n auto heeft en dat de rammelende studentenfietsen hippe bakfietsen zijn geworden. De gesprekken van je vrienden draaien nu om de kinderen en het vermoeiende maar gelukkige leven dat het nageslacht met zich meebrengt. En jij dan? En jullie dan?

Misschien herken je een van onderstaande vragen of situaties:

  • mijn biologische klok tikt steeds sneller, mijn vriend wil nog geen kinderen, mijn werk vraagt veel van me, wat moet ik nu?
  • bij mij ontbreekt het moedergevoel, wil ik wel kinderen?
  • ik ben lesbisch of homo, ik wil zo graag een kind, maar met wie, en hoe?
  • het lijkt niet te lukken, we gaan een IVF-traject in, maar de spanning wordt me bijna teveel
  • we hebben alles geprobeerd, de kans op een zwangerschap is bijna nul. Hoe moeten we nu verder?
  • miskramen hebben me ongevoelig gemaakt, ik voel geen verdriet maar ik ben ook mijn levenslust kwijt geraakt. Ik wil graag hulp om uit deze verdoofde toestand te raken

‘Wel of geen kinderen’ en alles wat hiermee samenhangt is een onderwerp dat je leven behoorlijk kan beheersen. Ik bied je de ruimte en de vrijheid om over dit belangrijke dilemma van gedachten te wisselen en te onderzoeken wat deze kwestie met je doet. Een van de belangrijkste uitgangspunten van Gestalt is het niet-oordelende gesprek, waarin we samen de ontspanning proberen terug te vinden in deze situatie die vaak door allerlei omstandigheden, binnen en buiten je invloed, behoorlijk beladen is geworden.

Neem contact met mij op
Bel mij of vul het contactformulier in om uit te vinden of ik de geschikte persoon ben aan wie je je probleem wil toevertrouwen.